Aktualności

Pierwszy tydzień ferii zimowych  2018  spędziliśmy w Szczawnicy. Wszyscy aktywnie - liczna grupa szusowała po stokach, pozostali  na długich spacerach, szczególnie wzdłuż Grajcarka i Dunajca. Wspólnie z przewodnikiem, przy wspaniałej  zimowej pogodzie udaliśmy się na dwie  całodniowe wycieczki. Pierwszą rozpoczęliśmy spacerem po uzdrowisku, następnie udaliśmy się do Szlachtowej, gdzie zwiedziliśmy cerkiew w stylu bizantyjskim. Kolejnym etapem było piesze przejście przez malowniczy wąwóz Homole. Po południu zwiedziliśmy Czerwony Klasztor na Słowacji a w drodze powrotnej podziwialiśmy zamek w Niedzicy i koronę zapory zamku Czorsztyńskiego.  Trasa drugiej wycieczki zawiodła nas w słowackie Wysokie Tatry, gdzie podziwialiśmy park rzeźb z lodu na Hrebienku i  drugi co do wielkości tatrzański staw w Szczyrbskim Pleso. Wspaniale również przebiegł wieczór integracyjny z kapelą góralską, w trakcie którego coraz częściej zadawano pytanie dokąd udamy się w  przyszłym roku. Może Bieszczady ?