Imprezy plenerowe darzone są szczególnym zainteresowaniem członków naszej OSEiR. Relaks, dobra zabawa i potrawy godne naszego podniebienia skłoniły sekcję do spotkania poszerzonego o członków innych ognisk.

Maj to miesiąc gdy z entuzjazmem pakujemy walizki i ruszamy do....Ustki oczywiście.Tym razem w dniach 17-23.05 w pełnym komplecie dotarliśmy do pensjonatu ZNP " Delfin".

Wraz z nadejściem wiosny przychodzi taki moment, że człowiek marzy by wyjść z domu i spotkać się w miłym towarzystwie. Wyjście do sklepu czy lekarza to obowiązek a spotkać koleżanki po zimowym uśpieniu to dopiero frajda.

Naszym zwyczajem rozpoczęliśmy rok 2018 Walnym Zebraniem Organizacyjnym.Podsumowaliśmy miniony rok 2017.

Kultywujemy naszą tradycję i potrzebę ogólnego spotkania zrealizowaliśmy pod koniec roku. Zapraszamy wszystkich pedagogów, nie tylko związkowców.Ponieważ jesteśmy rozrzuceni (dosłownie po całym powiecie) to chęć wspólnej rozmowy przywiodła nas do internatu Zespołu Szkół Elektronicznych i Informatycznych.

Nauczyciele emeryci często wracają wspomnieniami do swoich macierzystych placówek. Często na wspomnieniach się kończy bo minęło wiele lat i w szkołach zmieniają się kolejne pokolenia nauczycieli.