5-cio letnią kadencję w OSEiR ZNP wieńczy oczywiście zebranie sprawozdawczo-wyborcze. 16-go lutego ponad 90 osób + grupa z Rynu zebrało się w gościnnym internacie ZSEi I. Zebranie zaszczyciła zaproszona prezes Oddziału kol. Janina Rusznicka. Zebranie poprowadził bardzo sprawnie kol. Ryszard Błoszko.

Imprezy plenerowe darzone są szczególnym zainteresowaniem członków naszej OSEiR. Relaks, dobra zabawa i potrawy godne naszego podniebienia skłoniły sekcję do spotkania poszerzonego o członków innych ognisk.

Maj to miesiąc gdy z entuzjazmem pakujemy walizki i ruszamy do....Ustki oczywiście.Tym razem w dniach 17-23.05 w pełnym komplecie dotarliśmy do pensjonatu ZNP " Delfin".

Wraz z nadejściem wiosny przychodzi taki moment, że człowiek marzy by wyjść z domu i spotkać się w miłym towarzystwie. Wyjście do sklepu czy lekarza to obowiązek a spotkać koleżanki po zimowym uśpieniu to dopiero frajda.

Naszym zwyczajem rozpoczęliśmy rok 2018 Walnym Zebraniem Organizacyjnym.Podsumowaliśmy miniony rok 2017.

Kultywujemy naszą tradycję i potrzebę ogólnego spotkania zrealizowaliśmy pod koniec roku. Zapraszamy wszystkich pedagogów, nie tylko związkowców.Ponieważ jesteśmy rozrzuceni (dosłownie po całym powiecie) to chęć wspólnej rozmowy przywiodła nas do internatu Zespołu Szkół Elektronicznych i Informatycznych.