Aktualności

Ostatnia sobota karnawału to okazja do wspólnej, tradycyjnej zabawy nauczycieli zrzeszonych w Oddziale ZNP Giżycko. Ponownie gościł nas Hotel Tajty w Wilkasach. Nasza prezes Janina Rusznicka dołożyła wszelkich starań aby zabawa była rzeczywiście balem.

130 osób rozpoczęło zabawę o 20-tej tradycyjną lampką szampana. Młodzież i "nieco starsza młodzież" bawiła się w rytm muzyki elektronicznej do białego rana. Kuchnia serwowała co rusz smakołyki by sił nie zabrakło na parkiecie. Uczestniczący w balu nauczyciele z różnych kół związku z terenu powiatu giżyckiego mieli okazję do pełniejszej integracji. Były spotkania po latach, był konkurs tańca. Na kilka godzin zapomnieliśmy o ogromie pracy którą zostawiliśmy w szkole. Do zobaczenia za rok w równie szampańskim humorze.

zdjęcia i tekst: Mirosław Dawidowicz

2038263