Wydawać by się mogło, że KMN Giżycko zwolniło tempo, spadły obroty i nic się nie dzieje – to tylko pozory. Działamy, działamy może trochę po cichu, bez rozgłosu – zwalamy to na brak czasu. Jednak wieczory co raz dłuższe dni co raz bardziej zimne przy gorącej herbatce nadrabiamy braki w postach ;)

W zeszłym roku szkolnym w kwietniu powstał nasz klub i już 20 czerwca w Zespole Szkół Kształtowania Środowiska i Agrobiznesu w Giżycku, dzięki uprzejmości Pana dyrektora Jarosława Kulhawika, w pracowni architektury krajobrazu odbyło się nasze pierwsze szkolenie warsztatowe J

Prowadzącą szkolenie była nasza koleżanka Mariola Szerenos, a tematyka dotyczyła jakże ważnego elementu każdego zakończenia roku szkolnego – TWORZENIA DYPLOMÓW I PODZIĘKOWAŃ J

Wiadomo, że co roku każdy z nas zastanawia się w jaki sposób wyróżnić tych najlepszych wychowanków. Zazwyczaj idziemy na łatwiznę i korzystamy z gotowych szablonów. Niestety nie wszystkie spełniają nasze oczekiwania. A poznawanie programów graficznych często zniechęca. Mariola pokazała nam jak w przystępny dla każdego sposób, przy użyciu podstawowych narzędzi jakie mamy w komputerze, stworzyć coś niepowtarzalnego, a w trakcie dwu godzinnych warsztatów powstały interesujące dyplomy i podziękowania.

Nasza prowadząca pomyślała też o osobach, które nie mogły uczestniczyć osobiście w kursie i przygotowała materiały szkoleniowe do pobrania ze strony.

Dziękujemy serdecznie i zapraszamy na kolejne szkolenie

Przewodnicząca KMN Giżycko Magda Czaus

Przykłady prac: